Ai fost dezabonat de la newsletterul Haisitu! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul Haisitu! ÎNCHIDE
Calimanesti-Caciulata - Romania
1 noapte (25 Oct - 26 Oct)

Categorii de articole

Albac 7 articole

Alba Iulia 6 articole

Arad 13 articole

Arieseni 5 articole

Azuga 4 articole

Baile Felix 4 articole

Baile Govora 8 articole

Baile Herculane 5 articole

Baile Olanesti 4 articole

Brasov 15 articole

Bucuresti 12 articole

Busteni 12 articole

Calimanesti-Caciulata 6 articole

Cluj-Napoca 7 articole

Costinesti 2 articole

Danes 1 articol

Delta Dunarii 7 articole

Eforie Nord 3 articole

Horezu 4 articole

Jupiter 3 articole

Mamaia 3 articole

Mangalia 7 articole

Maramures 8 articole

Moneasa 2 articole

Neptun 3 articole

Paltinis 3 articole

Paraul Rece 1 articol

Poiana Brasov 9 articole

Predeal 4 articole

Sebes 9 articole

Sibiu 19 articole

Sighisoara 8 articole

Sinaia 2 articole

Timisoara 3 articole

Turda 1 articol

Venus 9 articole

Voineasa 2 articole

De ce sa vin la Calimanesti Caciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată în județul Vâlcea, la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea și are în preajmă Munții Coziei și râul Olt. Stațiunea beneficiază de un climat continental blând și este propice pentru odihnă și relaxare și pentru tratarea diferitelor boli.

Călimănești-Căciulata este recunoscută în România și străinătate pentru:

  • pentru cele 12 izvoare cu ape minerale și cele 3 izvoare termale, descoperite încă din anul 1827, ape captate cu sonde de mare adâncime (1.200 de metri). Apele izvoarelor sunt benefice pentru tratarea multor boli, având în componența lor diferite minerale (ape sulfuroase, iodurate, magnezice, bromurate, sodice, calcice).

    În cadrul stațiunii Călimănești-Căciulata se pot face cure interne pentru: boli ale aparatului digestiv, boli ale rinichilor, afecțiuni metabolice, și cure externe pentru: afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale căilor respiratorii, boli ale aparatului cardio-vascular. Pentru tratarea diferitelor alergii sunt indicate injecțiile intramusculare cu apă sulfuroasă.

  • Pentru că apele minerale de aici au recunoaștere internațională. Încă din anul 1893 au fost premiate cu medalia de aur la Expoziția Internațională de la Bruxelles și împăratul Napoleon al-III-lea primea la Paris, apele minerale de aici, la îndemnul doctorului Carol Davila.
  • În această stațiune sunt sanatorii și centre medicale unice în țară: Sanatoriul pentru Copii unde se tratează urmările hepatitei, Sanatoriul pentru Tratarea Silicozei, unic în țară, o Clinică aparținând de Institutul de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală din București și o secție a Catedrei de specialitate din cadrul Universității de Medicină și Farmacie.
  • Pentru climatul continental temperat, cu veri răcoroase și ierni blânde, pentru aerul curat și peisajul minunat ce înconjoară stațiunea. Munții Cozia, aflați la nordul stațiunii, adăpostesc: Rezervația Naturală Cozia, cascadele, peșterile ce au aparținut călugărilor de la Mănăstirea Turnu, vestigiile romane (Castrul Arutela, Masa lui Traian).
  • Pentru că defileul Oltului ce ține de la Cozia și până la Turnu Roșu, încântă călătorul prin albia îngustă a râului ce este străjuită de vârfurile prăpăstioase ale Muntelui Cozia și Munții Căpățânii.
  • Pentru obiectivele turistice-religioase: Mănăstirea Cozia (ctitorită de Mircea cel Bătrân), Schitul Ostrov (situat pe o insulă a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimănești), Mănăstirea Turnu (ctitorită în 1676 de Varlaam Episcopul Râmnicului). 

Articole din categoria Calimanesti Caciulata:

Mănăstirea Cozia

Mănăstirea Cozia, anterior cunoscută sub numele de Mănăstirea Nucet, însă renumită după muntele din apropiere, este situată la 3 kilometri de stațiunea Călimănești-Căciulata și la 20 de kilometri [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear în stațiunea Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe valea Oltului, este disponibilă pentru tratamente pe tot parcursul anului.

Citeşte în continuare

Căi de acces spre Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată la o altitudine de 260 m, în depresiunea subcarpatică Jiblea-Călimănești, pe malul drept al Oltului. Izvoarele de apă minerală sunt cunoscute de pe timpul [...]

Citeşte în continuare

De ce să vin la Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată în județul Vâlcea, la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea și are în preajmă Munții Coziei și râul Olt. Stațiunea beneficiază de un climat continental blând [...]

Citeşte în continuare

Drumeții în zona Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata, renumită pentru tratamentele balneo-climaterice care pot fi făcute aici, este o zonă impresionantă atât prin caracterul vindicativ, dar și pentru frumusețile pe care le [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al stațiunii Călimănești-Căciulata

În zona Călimănești-Căciulata sunt urme arheologice ce atestă că era o zonă locuită: tezaurul de monede dacice și castrele de la Jiblea și Arutela. Mai târziu, în perioada împăratului Hadrian (117-138) [...]

Citeşte în continuare

De ce sa vin la Calimanesti Caciulata

131 015destinații

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

548vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

220 772hoteluri

Oferte de cazare în toată lumea: de la hoteluri până la camping-uri.

17 500rezervări efectuate

Peste 17.500 de vacanțe reușite!