Feedback

Căutare

De ce sa vin la Calimanesti Caciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată în județul Vâlcea, la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea și are în preajmă Munții Coziei și râul Olt. Stațiunea beneficiază de un climat continental blând și este propice pentru odihnă și relaxare și pentru tratarea diferitelor boli.

Călimănești-Căciulata este recunoscută în România și străinătate pentru:

  • pentru cele 12 izvoare cu ape minerale și cele 3 izvoare termale, descoperite încă din anul 1827, ape captate cu sonde de mare adâncime (1.200 de metri). Apele izvoarelor sunt benefice pentru tratarea multor boli, având în componența lor diferite minerale (ape sulfuroase, iodurate, magnezice, bromurate, sodice, calcice).

    În cadrul stațiunii Călimănești-Căciulata se pot face cure interne pentru: boli ale aparatului digestiv, boli ale rinichilor, afecțiuni metabolice, și cure externe pentru: afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale căilor respiratorii, boli ale aparatului cardio-vascular. Pentru tratarea diferitelor alergii sunt indicate injecțiile intramusculare cu apă sulfuroasă.

  • Pentru că apele minerale de aici au recunoaștere internațională. Încă din anul 1893 au fost premiate cu medalia de aur la Expoziția Internațională de la Bruxelles și împăratul Napoleon al-III-lea primea la Paris, apele minerale de aici, la îndemnul doctorului Carol Davila.
  • În această stațiune sunt sanatorii și centre medicale unice în țară: Sanatoriul pentru Copii unde se tratează urmările hepatitei, Sanatoriul pentru Tratarea Silicozei, unic în țară, o Clinică aparținând de Institutul de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală din București și o secție a Catedrei de specialitate din cadrul Universității de Medicină și Farmacie.
  • Pentru climatul continental temperat, cu veri răcoroase și ierni blânde, pentru aerul curat și peisajul minunat ce înconjoară stațiunea. Munții Cozia, aflați la nordul stațiunii, adăpostesc: Rezervația Naturală Cozia, cascadele, peșterile ce au aparținut călugărilor de la Mănăstirea Turnu, vestigiile romane (Castrul Arutela, Masa lui Traian).
  • Pentru că defileul Oltului ce ține de la Cozia și până la Turnu Roșu, încântă călătorul prin albia îngustă a râului ce este străjuită de vârfurile prăpăstioase ale Muntelui Cozia și Munții Căpățânii.
  • Pentru obiectivele turistice-religioase: Mănăstirea Cozia (ctitorită de Mircea cel Bătrân), Schitul Ostrov (situat pe o insulă a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimănești), Mănăstirea Turnu (ctitorită în 1676 de Varlaam Episcopul Râmnicului). 

De ce sa vin la Calimanesti Caciulata


Articole din categoria Calimanesti Caciulata: